Dölj ditt besök

Om du delar dator med andra kanske du inte vill att någon annan ska kunna se vilka sidor du har surfat på. Så här gör du då!

Google chrome

1. Rensa privat information
Klicka på Historik. Här kan du välja att rensa bort allt eller vissa delar. När du har valt vad du vill rensa bort, klicka på ”Ta bort webinformation” eller ”Ta bort valda delar”.

Firefox

1. Rensa privat information
Klicka på Verktyg. Välj Rensa ut känsliga data. Här kan du välja att rensa bort allt eller vissa delar. Kryssar du i alla rutor rensas även dina lösenord. När du har valt vad du vill rensa bort, klicka på ”Rensa nu”.

2. Spara inte information
Om du inte vill att webbläsaren ska komma ihåg vilka sidor du varit inne på, klicka på Verktyg. Välj Inställningar, Sekretess. Här kan du avmarkera rutorna som är ikryssade.

Internet Explorer

1. Rensa privat information
Klicka på Verktyg. Vält Ta bort webbhistorik. Här kan du ta bort allt, då försvinner även lösenord. Du kan också välja vad du vill ta bort genom att klicka på knapparna ovanför Ta bort allt.

2. Spara inte information
Klicka på Verktyg, välj Internetalternativ, Allmänt. Klicka på Inställningar under Webbhistorik. Skriv 0 längst ner, under Tidigare besökta webbplatser. För att inte spara lösenord och webbadresser: Klicka på Verktyg, Internetalternativ, Innehåll, Komplettera automatiskt, Inställningar. Avmarkera rutorna och klicka på OK.

Safari

1. Rensa privat information och spara inte
Klicka på Historik. Klicka på Visa all historik om du vill välja det du ska ta bort. Om du vill dölja alla spår, väljer du Rensa historik. Du kan inte få tillbaka den information som raderas.

OBS! När du har rensat kommer det inte synas vilka sidor du har besökt. Men det går att se att historiken har rensats.