Nästa utbildning är planerad till våren 2018

Killfrågor.se är en nationell stödchatt på nätet, och drivs av den feministiska organisationen MÄN.

Vi vill stärka killar att söka stöd, prata om känslor samt tänka och agera mer jämställt. Vi lyssnar på berättelser, och för samtal om saker som på olika sätt påverkar killarnas liv. Genom att ha trygga rum där killar kan prata och söka stöd vill vi förebygga våld, och ohälsa hos dem själva.

Vi ser en blandad volontärgrupp som en styrka och söker volontärer av olika kön, och med olika bakgrunder och erfarenheter.

Det är meriterande att ha erfarenhet av att jobba med unga eller från andra stödverksamheter på nätet. Men det är inget krav utan det viktigaste är att du vill engagera dig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I uppdraget ingår att du tillsammans med andra engagerade volontärer chattar med unga ungefär tre timmar varannan vecka. Uppdraget kan delvis skötas hemifrån. Men utgångspunkten är att du och din volontärgrupp sitter tillsammans.

Som volontär på Killfrågor ger du av din tid och ditt engagemang och i utbyte får du möjlighet att:

  • Stötta unga.
  • Jobba för jämställdhet och mot våld.
  • Ingå i ett nätverk av andra volontärer.
  • Få fortbildning inom olika områden som rör volontärskapet.

Vi vill att du ska kunna chatta under minst ett år från ansökningstillfället. Som volontär genomgår du först en utbildning. Den pågår under en helg samt en efterföljande vardagskväll.

Du får som volontär kontinuerlig handledning och stöd från både volontärgruppen och handledare på Killfrågor. Så eftersom du med viss regelbundenhet måste kunna ta dig till kansliet på kvällar och helger behöver du bo i  Stockholm med omnejd. Vi kan inte ersätta några resekostnader.

Utöver över det behöver du som volontär:

  • Vara över 20 år.
  • Stå bakom MÄN:s idéplattform. Den går att läsa här http://mfj.se/om-man/
  • Vara medlem i MÄN. Medlemskapet kostar 150 kronor per år.
  • Ha tillgång till en egen dator.
  • Ha ett Facebook-konto, eftersom det är där vi sköter det mesta av vår internkommunikation.

För frågor och mer information, kontakta Elise Jeppsson, elise.jeppsson@mfj.se eller Johan Nilsson, johan.nilsson@mfj.se

Läs mer om MÄN och Killfrågor på www.mfj.se.